Home / archiefcentraal / hup holland geef

hup holland geef

Collecteweek Brandwonden Stichting: 9 tot en met 15 oktober

In de week dat het Nederlands elftal kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2012 speelt, houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting van 9 t/m 15 oktober de nationale collecteweek. Om ons werk te kunnen voortzetten zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep ‘Hup Holland Geef!’. Want mensen met brandwonden zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.

Tegenslagen overwinnen

Onze ambassadeurs Jeroen, Britt, Sharon en Veronica hebben na hun ongeluk ieder op hun eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Er zijn diverse projecten die mensen met brandwonden ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Psychosociale hulp, cursussen waarin je om leert gaan met je littekens, maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom hoopt de Brandwonden Stichting in de collecteweek op Nederlands steun te mogen rekenen.

Over de Brandwonden Stichting

Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. We financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen, vindt u op www.brandwondenstichting.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.