huishoudelijke hulp hardenberg weg bij carinova

Bij de aanbesteding van de hulp bij het huishouden in Hardenberg is niet gekozen voor Carinova huishoudelijke hulp. De aanbesteding is voorlopig gegund aan vijf andere partijen. Carinova heeft op dit moment zo’n 300 medewerkers in dienst in Hardenberg. Carinova onderzoekt nu wat de beste mogelijkheden zijn om de belangen van medewerkers en cliënten in Hardenberg zo goed mogelijk te dienen.

Carinova Huishoudelijke Hulp heeft de aanbesteding niet gehaald vanwege de prijs. Bij deze aanbesteding was voor zestig procent de prijs doorslaggevend en voor veertig procent de kwaliteit. Carinova scoorde bij de hoogste op kwaliteit. Onlangs scoorde Carinova Huishoudelijke hulp nog een 8,4 van haar cliënten.

Carinova betreurt het zeer dat in Hardenberg, van oudsher werkgebied van Carinova huishoudelijke hulp, wegvalt. We wisten dat de door de gemeente Hardenberg geboden tarieven erg laag waren. Directeur Hans ter Maat: “ We hebben ook lang getwijfeld of we wilden inschrijven omdat we wel de kwaliteit wilden blijven garanderen. We hebben een hele scherpe prijs neergelegd, lager kan niet. Dit zou dan onherroepelijk consequenties hebben voor de kwaliteit die wij willen leveren.” Directeur Ter Maat wijst erop dat cliënten hun huidige hulp kunnen blijven behouden met een alfa/pgb constructie.

Carinova Huishoudelijke Hulp bedient zo’n 1000 cliënten met 300 medewerkers in Hardenberg. Carinova Huishoudelijke Hulp houdt de komende weken besloten informatiebijeenkomsten voor de medewerkers. De betrokken medewerkers zijn vandaag per brief door Carinova geïnformeerd. Er is Carinova alles aan gelegen de belangen van haar cliënten en medewerkers veilig te stellen. Een van de mogelijkheden is de hiervoor genoemde alfa/pgb constructie waarbij de cliënt kan blijven rekenen op de huidige hulp van Carinova. Daarnaast kijkt Carinova of voor die medewerkers waarvoor geen werk meer is, per 1 januari 2012, een overgang kan plaats vinden naar een nieuwe werkgever, onder de vijf gegunde partijen.

Voor die medewerkers waar tenslotte geen oplossing kan worden gevonden is het onvermijdelijk dat ontslag zal worden aangevraagd. Met de vakorganisaties zal door Carinova op korte termijn overleg worden gevoerd over de ontstane situatie in Hardenberg. Het niet verkrijgen van de gunning heeft geen consequenties voor de andere Carinova activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.