het zwijnenconcert een experiment

De Panhof, gelegen in het landelijk gebied van Dalfsen is een mooie karakteristieke boerderij met een stuk land en bos waar varkens kunnen leven naar hun aard. De varkens wroeten in de grond op zoek naar eikels, knollen en aardperen, waardoor de instincten geheel tot hun recht komen. Deze voor Nederland unieke wijze van varkens houden, leidt tot bijzonder goed smakende vleesproducten. De producten staan op de kaart bij diverse toprestaurants in Nederland.

In de afgelopen jaren is er in binnen- en buitenland veel onderzoek gedaan naar gedrag van varkens. Nu is het tijd te ontdekken hoe varkens reageren op blaasmuziek. Tijdens het Zwijnenconcert zullen de Panhofvarkens worden geconfronteerd met blaasmuziek van muziekvereniging Ons Genoegen uit Heino. De varkens kunnen genieten van een gevarieerd programma waarbij muziek uit verschillende genres ten gehore wordt gebracht. Gedurende het concert zal een onderzoeker het gedrag van de Panhofvarkens observeren en registreren. Het zwijnenconcert wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van Fakkert diervoeders, Veldhuis landbouwmechanisatie, Bergman installatiewerken, Van Lenthe Dalfsen.

Tijdens het aanschouwen van het experiment kunt u genieten van de verrassend mooie locatie en het fraaie concert van muziekvereniging Ons Genoegen. Bovendien wordt u bijgeschoold in de basisprincipes van het gedrag van varkens in natuurlijke omstandigheden. Om het experiment ordelijk de laten verlopen wordt een beperkt aantal toeschouwers toegelaten. De entree bedraagt vijf euro per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen entree als ze een zakje eikels meenemen die ze die middag mogen voeren aan de varkens. Na afloop van het experiment is er gelegenheid voor het toosten op de vermoedelijk goede afloop en het proeven van de smaakvolle Panhofproducten.

U vindt de Panhof aan de Mataramweg 11 te Dalfsen. U kunt zich aanmelden voor het Zwijnenconcert door een mail te sturen naar panhof@planet.nl of info@onsgenoegenheino.nl onder vermelding van aanmelding Zwijnenconcert en uw naam, u kunt ook telefonisch aanmelden (06-51305642, Jurgen Neimeijer). Indien het weer erg slecht is zal het Zwijnenconcert een week later (op 16 oktober) worden uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.