het dak eraf voor open mri in ropcke zweers

De kooi van Faraday

Zowel de muren als dak en vloer zijn inmiddels bedekt met een dunne laag koper, die functioneert als een geleider van het magnetische veld (een zogenaamde kooi van Faraday). Nadat de magneet woensdag in het gebouw getakeld is, kan de laatste afwerking van de MRI-kamer plaatsvinden. Hierna wordt het systeem in elkaar gezet en afgesteld. Het wordt hard doorwerken: de eerste patiënt wordt namelijk al op 14 november a.s. geholpen.

Uniek in Nederland

Met de aanschaf van deze unieke open MRI onderscheidt het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zich van andere ziekenhuizen. Het biedt alle patiënten in het hele land de mogelijkheid van MRI-diagnostiek, die anders voor hen niet binnen handbereik was vanwege bepaalde angsten of beperkingen. Patiënten met obesitas, claustrofobie of een andere beperking zullen een MRI-onderzoek zeker als aanmerkelijk comfortabeler en minder angstwekkend ervaren. Voor jonge kinderen is er door het ‘open’ systeem nu de mogelijkheid dat zij beter begeleid kunnen worden door hun ouders. Ook de eigen patiënten uit de regio, die voorheen voor onderzoek naar een ander ziekenhuis werden gestuurd, kunnen nu in eigen ziekenhuis terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.