heimwee naar de langspeelplaat

Tijdens het concert zal het kwintet een oude langspeelplaat nabootsen in ‘le tourne-disque antique’ van Sander Germanus. Het concert begint om 15.00 uur in Dalfsen.

Pentatiek rietkwintet is een jong en dynamisch ensemble bestaande uit hobo, klarinet, saxofoon, fagot en basklarinet. Deze vijf rietinstrumenten zorgen voor een ongekende schakering aan kleuren in de muziek. In een informele, intieme sfeer brengt Pentatiek door enthousiasme en openheid het publiek en de muziek dicht bij elkaar.

Een groep jonge musici studerend aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, richtte Pentatiek op in oktober 2005. Sinds februari 2011 bestaat Pentatiek uit Paloma de Beer, Margreet van der Molen, Anne Groenewege, Fabiola Hallen en Marij van Gorkom. Allen zijn afgestudeerd aan verschillende conservatoria in binnen- en buitenland.

Pentatiek speelt een programma waarin twee werken uit het Franse impressionisme centraal staan: Children’s Corner van Claude Debussy en Le Tombeau de Couperin van Maurice Ravel. Het programma wordt afgewisseld met werken van Nederlandse bodem. Naast ‘le tourne-disque antique’ van Sander Germanus zal het kwintet ‘Soleares’ spelen van Christiaan de Jong. Het stuk, speciaal voor Pentatiek geschreven, is geheel in flamenco stijl. Het kwintet laat in dit programma de veelzijdigheid van de verschillende Nederlandse componisten horen. Het concert vindt plaats in Onder Ons, begint om 15.00 uur en de toegang is 12 euro. Voor meer informatie zie www.pentatiek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.