gespreksgroepen ouders

Carinova en MEE starten dit najaar (bij voldoende aanmeldingen) gespreksgroepen voor ouders van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, zoals PDD-NOS, Asperger, ADD of ADHD. Centraal staat hier het opdoen van informatie en het uitwisselen van ervaringen aan de hand van thema’s die in overleg worden samengesteld.

Hierbij valt te denken aan thema’s als: acceptatie en verwerking, onbegrip van de omgeving, toekomstverwachtingen, school, broertjes en zusjes en omgaan met hulpverlening. Ook kunnen er door de ouders zelf thema’s aangedragen worden. Er kan altijd een gastspreker uitgenodigd worden. De groep komt na de informatieavond op 2 november nog 4 keer bij elkaar.

Er zijn goede ervaringen met deze gespreksgroepen. Het blijkt dat, als ouders eenmaal de stap genomen hebben om deel te nemen aan een dergelijke groep, ze het een verademing vinden om in een ongedwongen sfeer met anderen te praten die in dezelfde situatie zitten als zij. “Hier heb je aan een half woord genoeg” is een veelgehoorde opmerking.

Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de groep in Hardenberg of meer informatie willen, geef je op bij carinova voor de informatiebijeenkomst vanaf 19.45 uur. Het programma start om 20.00 uur in het Carinovagebouw aan de Hof van Pepijn 3 in Hardenberg. Opgave kan telefonisch bij Femmie Stolte, telefoon 0570- 518185 of per e-mail f.stolte@carinova.nl. Thea Geertman, MEE IJsseloevers, telefoon 0529-452011, e-mail t.geertman@meeijsseloevers.nl. Opgave is gewenst, niet verplicht, aan deelname zijn geen kosten verbonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.