Home / archiefcentraal / gb dalfsen moet zelfstandig blijven

gb dalfsen moet zelfstandig blijven

Deze vergadering werd donderdag gehouden in Hof van Dalfsen. Naast de onderwerpen zoals de N 340, N377, Waterfront en uitbreidingen van de kernen van de gemeente Dalfsen werd uitvoerig stilgestaan bij het rapport Bestuurskracht van Dalfsen.

Klaas Agricola verzorgde voor een aandachtig gehoor de behandeling van het rapport en lichtte de bevindingen van de opstellers, die meerdere organisaties, bestuurders en burgers ondervraagd hebben, toe.

De mogelijkheden: hoe verder met Dalfsen, niets doen, fuseren en/of samenwerken met één of meer omliggende gemeenten werden enthousiast bediscussieerd. Daarnaast werden ook de nieuwe taken, zoals de Wet Werken Naar Vermogen en jeugdzorg, die nog naar de gemeente toekomen, meegenomen.

De leden waren unaniem van mening dat de korte lijnen van Dalfsen, de betrokkenheid met de kernen, op dit moment de grote kracht is. Dat moet zeker behouden worden.

De conclusie van de vergadering die aan raadsleden en wethouder kon worden meegegeven was dan ook dat Dalfsen zelfstandig moet blijven en daar waar mogelijk, als dat duidelijk financieel en organisatorisch voordeel oplevert, samen kan werken met omliggende gemeenten. Eventuele specialisatie en of kennis kan ingehuurd worden.

Lees ook

College B&W bezoekt Lemelerveld

LEMELERVELD – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen bezoeken op 11 februari Zaal Reimink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.