Home / archiefcentraal / enerverend weekend voor deltion rallyteam

enerverend weekend voor deltion rallyteam

Voor Dick Bloemendaal en zijn vaste navigator Arjan Wissink stond de laatste ronde van de Nissan 350Z Challenge op het programma. Alle auto’s uit deze cup gingen afgelopen seizoen de strijd aan in de C8-klasse.

Er stond heel wat voor de heren op het spel. Wissink maakte nog kans op het navigatorkampioenschap en samen konden ze nog beslag leggen op de tweede plaats in het eindklassement van de 350Z Challenge. Bloemendaal: “Tijdens de eerste klassementsproef werd al duidelijk waar we voor moesten gaan. Direct na de start verloren we door een remfout ruim een minuut.” Door de slechte weersomstandigheden vonden de heren het risico te groot om er alsnog vol voor te gaan.

Ze hebben de wedstrijd prima uitgereden en de tweede plaats weten te bemachtigen in de Nissan 350Z Challenge. “We kunnen terugkijken op een mooi seizoen en een prachtige samenwerking met het Deltion College,” aldus Bloemendaal. Ook Kooijman en Van Goor reisden af naar St. Vith voor de East Belgian Rally. Zij kwamen met de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam uit in de A5-klasse. Ze hadden startnummer 75 en zijn uiteindelijk op plaats 42 in het algemeen klassement geëindigd.

De equipe Bolhaar/ Kamphuis ging in eigen land de uitdaging aan in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car. Voor hen stond de Nederland Rally op het programma. Deze wedstrijd vond na een jaar afwezigheid weer in Barneveld en omstreken plaats. Bolhaar en Kamphuis hebben enorm gevochten en wisten ondanks de vele regen een derde plaats in hun voordeel te benutten. Er staat nog één spannende wedstrijd op de planning: de Conrad Euregio Rally in Hengelo en omstreken. Bolhaar/Kamphuis maken nog steeds kans op een podiumplek.

De equipes kregen technische ondersteuning van drie serviceploegen bestaande uit studenten en leraren van de opleiding Motorvoertuigentechniek en de Defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap van het Deltion College. De studenten Motorvoertuigentechniek zijn geselecteerd voor de Deltion Autosportklas. Dit is een klas speciaal bedoeld voor ambitieuze studenten die tijdens hun opleiding extra technische kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport. Het Ministerie van Defensie heeft de Skoda Fabia World Rally Car en Nissan 350Z als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld, met als doel studenten van verschillende opleidingen praktijkervaring op te laten doen.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Schutte Informatisering, Aldiver, Kroes Autoschadeherstelbedrijf, Securitas, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, Hekon Valentijn, BioMCN, Automotive Pro, Salland Olie en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de autosportklas staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#Deltionrally).

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.