Home / archiefcentraal / elfde van de elfde bal op vrijdag 11 11 11

elfde van de elfde bal op vrijdag 11 11 11

De datum 11-11-’11 is extra gek en zo uniek, dat het bestuur van de carnavalsvereniging De Venekloeten uit Dedemsvaart heeft besloten om dit jaar met het elfde van de elfde bal uit te wijken van de gebruikelijke zaterdagavond naar vrijdagavond 11 november 2011. Het feest begint om 20.11 uur in hofresidentie ‘t Centrum.

De elfde dag van de elfde maand geldt als de opening van het carnavalsseizoen en vanaf die dag klinken de alaafs weer door carnavalsland. De carnavalsuitroep ‘alaaf’ is mogelijk een verbastering van het – gekkengetal –elf. In veel plaatsen wordt rond of op de 11e van de 11e de nieuwe prins carnaval bekend gemaakt. Tijdens het 11e van de 11e bal nemen de Venekloetenmennekes en –wiefkes afscheid van jeugdprins Yorick I (Kosse) en zijn vader prins Johan I. Ook de adjudanten en raden van elf treden die avond af.

Verder staat de avond in het teken van de opkomst en presentatie van de nieuwe prinsen van Kloetendonk, de nieuwe adjudanten en de nieuwe raden van elf. Het Venekloeten DJ team zorgt voor de muzikale begeleiding en de dansmariekes zullen voor het eerst weer laten zien waar ze het gehele jaar zo hard voor geoefend hebben. Leden hebben – op vertoon van hun ledenkaart – gratis toegang. www.venekloeten.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.