Home / archiefcentraal / duurzaamheidscafe nieuwleusen succes

duurzaamheidscafe nieuwleusen succes

Op woensdagavond 19 oktober werd gediscussieerd over duurzaamheid in sporthal de Schakel in Nieuwleusen. Het café vormde de aftrap van het project Duurzaam Nieuwleusen. Nieuwleusen is een bedrijvig dorp met veel goede ideeën en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Dalfsen wil graag samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Nieuwleusen onderzoeken welke duurzame thema’s en ideeën in het dorp leven. Nieuwleusen bepaalt de agenda en schrijft zelf een uitvoeringsplan om, in navolging van Duurzaam Hoonhorst, een Duurzaam Dorp te worden.

Aan de hand van een aantal vragen en gespreksrondes hebben de inwoners, bedrijven en organisaties uit Nieuwleusen bepaald welke thema’s belangrijk zijn voor het dorp. Deze thema’s werden aan het eind van de avond gepresenteerd aan het publiek. De thema’s leefbaarheid, daadkracht, technische duurzaamheid, samen, bewustwording, toekomst en zelfvoorzienend zullen in werkgroepen verder worden uitgewerkt. De eerste werkgroepronde is op woensdag 9 november om 19.15 in sporthal de Schakel in Nieuwleusen. Geïnteresseerden die niet bij het Duurzaamheidscafé aanwezig konden zijn, worden van harte uitgenodigd om alsnog bij een werkgroep aan te schuiven.

Aanmelding via m.gils@dalfsen.nl of via (0529) 488394.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.