Home / archiefcentraal / dorcas voedselactie ook in jouw supermarkt

dorcas voedselactie ook in jouw supermarkt

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen zijn zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal niet meer dan 60 euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming. Voor overige zaken als voedsel en kleding blijven dan onvoldoende middelen over. Daarnaast heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze niet. Geen werk betekent vaak geen inkomen. Ook hebben veel mensen in Oost-Europa te lijden onder de enorme prijsstijgingen die worden veroorzaakt door de voedselcrisis.

In 2010 werden tijdens de voedselactie 53.000 voedselpakketten ingezameld. Dit jaar streeft de organisatie ernaar om 55.000 voedselpakketten in te zamelen. Het is de bedoeling dat de eerste 20.000 voedselpakketten voor Kerst op de plaats van bestemming terechtkomen. Meer informatie op www.dorcasvoedselactie.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.