Home / archiefcentraal / donateuravond t lemels arfgoed

donateuravond t lemels arfgoed

Thea Kroese, bekend van TV Oost, zal ons op humoristische wijze vertellen over de verrassingen in de streekcultuur. In taal en gebruiken zitten onverwachte en niet gekende bijzonderheden, bijvoorbeeld waarom er bij een kraambezoek gekozen wordt voor een krentenwegge, waar komen de nieuwjaarskaarten vandaan en waarom het rolletje pepermunt nog steeds rondgaat in de kerk.

De doelstelling van deze stichting is het bewaren van de historie van Lemele. Dit is een breed gebied: van oude werktuigen en gereedschappen tot documenten. Hiervoor is al een grote verzameling bij elkaar gebracht. Als je interesse hebt: je wordt ontvangen met een kopje koffie en een verrassing. De zaal is om 19.30 uur geopend.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.