Home / archiefcentraal / de hoeven genomineerd voor stagebedrijf 2011

de hoeven genomineerd voor stagebedrijf 2011

Op 27 oktober 2011 vindt in Ede de verkiezing Stagebedrijf van het jaar plaats. Eén van de drie genomineerde bedrijven is Landjuweel de Hoeven uit Dalfsen, een zorgbedrijf met een belangrijke rol binnen de zorgopleidingen van De Groene Welle uit Hardenberg. Landjuweel De Hoeven is genomineerd omdat duurzaamheid, het thema van de verkiezing, optimaal is geïntegreerd in de bedrijfsvoering en in het begeleiden van de studenten. Met de verkiezing zet de organisator Aequor, het kenniscentrum voor de groene sector, jaarlijks een aantal bedrijven uit de groene sector in de spotlights.

De Groene Welle is blij met de nominatie. Het laat zien dat opleidingen samenwerken met kwalitatief goede bedrijven. Zorgboerderij Landjuweel de Hoeven maakt inmiddels al een aantal jaren deel uit van het dynamische netwerk van De Groene Welle in Hardenberg en werkt zo mee aan de invulling van de opleiding werkbegeleider zorgbedrijf. Op dit moment lopen twee studenten uit de zorgopleiding stage; de afgelopen jaren deden al vijf studenten hier praktijkervaring op. Rita Hanekamp, begeleidend docent: ‘Het bedrijf is een goed leerbedrijf voor studenten. Ze bieden een veilig leerklimaat, zetten de talenten van de student centraal en gaan ook in op onderdelen zoals het werken met positieve energie en balancering. Onderdelen die in de opleiding niet aan bod komen, maar wel een belangrijke pijler van het bedrijf zijn.’

De Groene Welle biedt al een aantal jaren dé opleiding voor de zorglandbouw. In deze opleidingen komen onderdelen uit de zorg aan bod, zoals begeleiden van zorgvragers en werkzaamheden afstemmen op de zorgvraag, maar ook groene aspecten, zoals dagelijkse verzorging van dieren en uitvoeren van plantenteelt. De arbeidsmarkt voor deze groene zorgaanbieders is groeiend; studenten die kiezen voor deze opleiding zijn daardoor bijna verzekerd van werk. Op dit moment volgen 16 studenten de niveau 3 en 4 opleiding.

Tijdens de prijsuitreiking zijn ook de andere twee genomineerden, ‘De Stijl’ Floral Design uit Nieuwegein en hoveniersbedrijf M. van der Spek bv uit Benthuizen, aanwezig. Uiteindelijk zal een landelijke jury bestaande uit werkgevers, werknemers en onderwijs beslissen welk leerbedrijf dit jaar de titel Stagebedrijf van het jaar krijgt.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.