Home / archiefcentraal / dames en heren flash verliezen

dames en heren flash verliezen

De eerste wedstrijd van de dames werd vorige week zaterdag in Ommen met 3-1 verloren. Spanning voor een eerste competitiewedstrijd en de organisatie in het veld toch nog niet helemaal op orde hebben waren daar debet aan.

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag liepen de dames continue achter de feiten aan. De tegenstanders, De Meeuwen uit Zuidhorn, waren wat meer ervaren en wisten de ballen op elke lege plek neer te leggen. Aanvallend kwam Flash er maar moeilijk door en dat deed de Nieuwleusense dames de das om. Flash wist helaas geen enkel puntje af te snoepen, waardoor de Meeuwen met de volle 4 sets weer naar huis gingen.

Een teleurstelling voor de dames van Flash, die dit seizoen een nieuw team hebben met een mix van speelsters van dames 1 en dames 2 van vorig jaar. Vanuit dames 2 zijn Danielle Zieleman, Manouk Schoemaker, Ilona Bekedam, Ylona Bijker en Kim Dunnewind overgekomen. Vanuit het oude team van vorig jaar zijn de volgende speelsters overgebleven: Marije Meijerink, Judith Evenboer, Anne Marie Aalberts, Jennelien Reuvers, Eva Koerhuis, Marije Lammertsen en Ellen Kreule. Aanstaande zaterdag spelen de dames om 15.30 uit tegen Ritola dames 1 in Zuidlaren. De dames van Nieuwleusen hopen daar hun eerste competitiewinst te pakken.

Het eerste herenteam van Flash Nieuwleusen nam het op tegen Vonk Coevorden. Na een zeer lange en spannende wedstrijd van 2 uur is het de mannen niet gelukt om de winst te pakken in Coevorden. Ze verloren nipt met 3-2. De 1e set was vanaf het begin al spannend, er werd veel gescoord aan beide kanten, maar Flash wist er in te slagen om de 1e set met 26-24 binnen te halen. De 2e set verliep heel netjes, de pass liep en er werd veel gescoord. Uiteindelijk werd het 25-20 voor de mannen uit Nieuwleusen. De 3e set lieten wij de mannen van Vonk in de wedstrijd komen, de pass ging minder, er werd minder gescoord. Deze set werd 25-17 in het voordeel van Vonk.

De 4e set lieten kwam Vonk steeds meer in het spel en Flash gaf de punten weg. Deze set werd 25-19 in het voordeel van Vonk. De 5e en beslissende set. Vonk begon sterk, Flash kwam op een achterstand van 7-3 door een aantal persoonlijke fouten. Toch wisten de mannen uit Nieuwleusen terug te vechten tot 7-7. Verder verliep de set heel gelijk op, Flash had ook nog een matchpoint op 14-13 en op 15-14 maar wist deze niet te benutten. En uiteindelijk pakte Vonk deze laatste set met 17-15. “Het was onnodig om deze pot te verliezen, wij lieten de mannen volleyballen na de 2e set. En toen benutten zij de kansen. We hebben er wel hard voor geknokt, maar dat was dus net niet genoeg.” aldus de Nieuwleusener aanvaller: Eric Berkemeijer. Aankomende zaterdag speelt speelt Flash thuis in Nieuwleusen tegen Olhaco uit Hoogeveen.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.