cursus kijken naar het landschap

Een goed kunstwerk heeft veel impact op de kijker. Een landschap kan dezelfde emotie losmaken. Het is daarom logisch dat veel kunstenaars zich lieten inspireren door landschappen. Er zijn zelfs hele kunststromingen uit ontstaan. In hun werk zien we wat hen boeide of ergerde.

Na deze cursus zie je de schoonheid van het landschap op een andere manier als dat je hem zelf zou waarnemen. Bij de volgende wandeling door het bos valt je misschien de structuur op die Mondriaan zou hebben geboeid of al fietsend zie je een wolkenlucht van Voerman, de textuur van van Gogh in het heideveld.

Onder de leiding van Angêl Pixten kijk je naar diverse landschapschilders. Er wordt begonnen met de oudste landschappen binnen de vroeg Nederlandse schilderkunst en daarna zal de cursus via van Ruisdael voeren naar de herwaardering van de natuurbeleving naar de romantiek. Aan het eind de meer abstracte landschappen van Mondriaan en van Gogh. Er is niet enkel aandacht voor Nederlandse schilders zoals Weissenbruch en Jan Voerman maar ook voor de invloed van de buitenlandse kunstenaars op de weergave van ons prachtige landschap. Angêl Pixten is zelf beeldend kunstenaar.

De cursus wordt gegeven op landgoed huis de Horte, het hoofdkantoor van Landschap Overijssel in Dalfsen op 10, 17, 24 november en 1 december op woensdagochtend van 9.30-12.00 uur. Gezamenlijk wordt een excursiedag gepland. De kosten van deze cursus bedragen 100 euro inclusief het lesmateriaal en de excursie. Opgave via de website www.landschapoverijssel.nl of bellen tijdens kantooruren met 0529-401731. Maximaal aantal deelnemers is 12.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.