beerze bulten zoekt theatertalent

De eerste audities in het theater van Beerze Bulten zullen plaatsvinden voor kinderen van 10 tot en met 18 jaar uit de regio. Naar aanleiding daarvan worden 24 kinderen geselecteerd om mee te doen aan de nieuw opgerichte Beerze Bulten musicalacademie. In twee groepen gaan de kinderen de komende maanden aan de slag om een echte musical in te studeren. De première zal begin 2012 in Theater de Voorveghter plaatsvinden.

Al jaren worden er voor duizenden campinggasten op Beerze Bulten musicals opgevoerd in de vakantie, in samenwerking met componist Henk Ruiter en tekstschrijver Jan Blei. “Er heeft al heel wat jong talent in de Beerze Bulten musicals meegespeeld zoals Mark Haayema en Abke Bruins. Abke heeft onlangs een musical award ontvangen voor haar rol in ‘Je Anne’ en dan is het toch geweldig dat ze ook enkele jaren in ons theater heeft gestaan!” aldus een enthousiaste Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van Beerze Bulten. “Ons theater is een prima opstap voor jong talent om ervaring op te doen. De musicals worden wekelijks door zo’n 1500 mensen bekeken in het hoogseizoen. Daar is menig theatervoorstelling jaloers op!” vervolgt Gerrit-Jan.

Om er een première van te maken in een echt theater is er contact gezocht met Jan Kroesen, directeur van Theater De Voorveghter. “Ik noem het een Vechtdalproductie en die moet natuurlijk opgevoerd worden in het mooiste theater van het Vechtdal!” Jan Kroesen was direct enthousiast en twijfelde geen moment om zijn medewerking te verlenen. “Het is een win-win situatie. Het is namelijk belangrijk om jonge mensen enthousiast te maken voor theater. In deze tijden van internet en televisie is het heerlijk om even in een andere wereld te zijn en daar is het theater een uitgelezen plek voor.” vertelt Jan. “Er is voldoende talent in het Vechtdal en het is leuk om met enthousiaste, getalenteerde kinderen te werken.”

De Beerze Bulten Musical Academie zal geleid worden door theaterdocent Rosemarijn Platenkamp. Tijdens de repetitieperiode zullen gastlessen verzorgd worden door Mark Haayema en Abke Bruins. De Beerze Bulten Musical Academie is geschikt voor kinderen in de leeftijdsklasse van 10 tot 18 jaar.

Meer informatie: www.beerzebulten.nl/musicalacademie of je kunt contact opnemen met de receptie van Beerze Bulten (0523-251398). Hier kun je je ook aanmelden voor de audities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.