Home / archiefcentraal / asc62 verliest duel en manschappen

asc62 verliest duel en manschappen

De thuiswedstrijd van ASC’62 tegen Den Ham is voor Heren 1 desastreus verlopen. Niet alleen werd doelman Jan Westerman drie keer gepasseerd, coach Freddie Smit zag ook drie basisspelers vroegtijdig geblesseerd het veld verlaten.

Het begon zo goed: binnen vijf minuten werd Chiel Pasman de diepte in gestuurd. Zijn voorzet was prima maar Floris Meerveld verzuimde voor een nagenoeg leeg doel af te ronden. Daarna ontspon zich een voorzichtig spel van beide kanten, waarschijnlijk ingegeven door de gedachte dat hier vooral drie punten te verliezen waren waarbij Den Ham de aansluiting met de subtop zou missen en ASC richting degradatiezone zou afzakken. Zo kabbelde de wedstrijd voort richting theepauze.

Pas vlak voor rust lukte het Nick Bredewold een schot te lossen dat vakkundig werd gepareerd door de keeper. Inmiddels zag Den Ham wel kans het spel te verschuiven naar Dalfser helft zodat een goal in de lucht leek te hangen. Pal na rust werd die angst van het thuispubliek ook bewaarheid toen eerst Nick Bredewold geblesseerd het veld moest ruimen en kort daarna een vloeiende aanval over rechts onhoudbaar voor keeper Jan Weesterman binnen werd gegleden.

Kort daarop verlieten ook Johan Lindeboom en Jan Willem van Veen met flinke kwetsuren het strijdtoneel en maakte Dan Ham direct gebruik van de ontregelde organisatie met een vlammend schot in de kruising. In de laatste tien minuten trachtte ASC nog aan te zetten maar de passing werd onzuiver en de voorhoede wist niet meer door de solide verdediging van Den Ham te breken. De gasten profiteerden echter ten volle door vlak voor tijd scherp te counteren en de 0-3 binnen te tikken. Coach Freddie Smits zal dus moeten blijven sleutelen aan zijn team zeker nu de ziekenboeg behoorlijk lijkt vol te lopen. Lichtpuntje in deze is dat de spelers elkaar onderhand wel beter weten te vinden dan in het begin van de competitie.

Tekst en foto’s van Peter ten Dam

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.