Home / archiefcentraal / alpe dhuez levert 20 miljoen op

alpe dhuez levert 20 miljoen op

De actie Alpe d’Huez heeft dit jaar een recordopbrengst van maar liefst 20.176381 euro opgebracht. Dat is dubbel zoveel als vorig jaar. De opbrengst van de fietsactie komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De jaarlijkse inzamelingsactie op de Franse Alpe d’Huez was ook dit jaar weer een groot succes. Onder de ruim 4.300 deelnemers was ook een groot aantal kankerpatiënten, gehandicapten en bekende Nederlanders.

De inschrijving voor Alpe d’Huez 2012 was overweldigend. Ruim 12.000 mensen schreven zich in. Middels een officiële loting, via een notaris, is vorige week vrijdag bekend gemaakt welke ruim 5.000 deelnemers van start gaan bij de zevende editie van het evenement. De lat wordt voor organisatie, deelnemers en vrijwilligers nog hoger gelegd om het bedrag van 2012 te gaan overtreffen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.