Home / archiefcentraal / actie sp werkplaats succesvol

actie sp werkplaats succesvol

De landelijke actie, die door de SP is opgezet, houdt in dat mensen hun handtekening kunnen zetten op een werkhandschoen en een boodschap achter kunnen laten voor premier Rutte. Woordvoerder van de SP Wietse Broersma: ‘Het kabinet wil fors bezuinigen op de sociale werkvoorziening. In de praktijk betekent dat er voor 60000 mensen geen plaats meer zou zijn op een beschutte werkplek. Zo wentel je de economische crisis af op de mensen die geen schuld hebben aan de crisis.’

Op de weekmarkt werd de aftrap gegeven voor de eerste SP actie in Dalfsen. Broersma: ‘De bezoekers reageren heel enthousiast op deze actie, binnen anderhalf uur hebben we 150 handtekeningen opgehaald. Vandaag wordt de handtekeningenactie vervolgd nabij de C1000. Deze handschoenen worden in december aangeboden aan het kabinet.’ Net als vorig jaar houdt de SP een grote manifestatie voor het in stand houden van werkplekken bij de werkvoorziening. Deze manifestatie wordt gehouden in Den Bosch op zaterdag 10 december. Dalfsenaren met een arbeidsbeperking zijn aangewezen op werkplekken bij de Wezo in Zwolle en Larcom in Ommen.

De handtekeningenactie heeft tot nu heeft ongeveer 450 reacties opgeleverd. Zaterdag 5 november is de actie in Nieuwleusen tijdens de weekmarkt.

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.