Home / archiefcentraal / acordeon festival nieuwleusen

acordeon festival nieuwleusen

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) afdeling Overijssel houdt op zondag 9 oktober een festivaldag voor accordeonisten. Deze festivaldag vindt plaats van 10.00-17.00 uur in Café-Restaurant ’t Witte Peerd in Nieuwleusen. Tijdens deze dag zal een viertal accordeonorkesten uit de wijde regio zich presenteren aan het publiek, daarnaast zullen de vier orkesten gezamenlijk twee muziekstukken uitvoeren.

De deelnemende orkesten zijn het Coevorder Accordeon Orkest, uit Coevorden en Con Brio uit Winschoten. Daarnaast neemt Ems Dollard Accordeon Orchester, een samenwerkingsverband tussen Con Brio uit Winschoten, Neptunus uit Delfzijl en een accordeonorkest uit Papenburg, Duitsland deel. Een internationaal tintje dus aan deze manifestatie. Uit Lemelerveld neemt Accordeola deel. Zij presenteerden zich begin september nog met een bijzonder concert waaraan Carel Kraayenhof ook deel nam.

Doel van deze festivaldag is o.a. het uitwisselen van muzikale ervaringen, het samen instuderen en spelen van nieuwe muziek en het onder de aanbracht brengen van een breed publiek van de accordeonmuziek. Belangstellenden zijn dan ook van harte welkom op zondag 9 oktober in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen, de toegang is gratis.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.