Home / archiefcentraal / 42 sollicitaties voor burgemeester ommen

42 sollicitaties voor burgemeester ommen

Onder de sollicitanten bevinden zich 9 vrouwen. 36 personen hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur. De overige 6 personen hebben een andere professionele achtergrond.

15 personen zijn lid van het CDA, 10 van de VVD, 4 van D66, 4 van lokale politieke partijen in den lande, 3 van de PvdA, 3 van de Christenunie, 2 van Groen Links en van 1 persoon is de partijpolitieke achtergrond niet bekend. De burgemeestersvacature in Ommen (17.330 inwoners) ontstond met de benoeming van toenmalig burgemeester Gerrit Jan Kok tot gedeputeerde van de provincie Overijssel. De functie wordt momenteel waargenomen door Marriët Mittendorff.

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten maakt met behulp van het door de gemeenteraad van Ommen gemaakte profiel een voorselectie van benoembare kandidaten. De gemeenteraad benoemt uit zijn midden een vertrouwenscommissie. De gemeenteraad streeft ernaar uiterlijk in januari 2012 de aanbevolen kandidaat bekend te maken. De nieuw benoemde burgemeester van Ommen zou dan in het voorjaar van 2012 met de werkzaamheden kunnen beginnen.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.