zvo succesvol van start in eerste divisie

De wedstrijd begon rustig maar al snel werd duidelijk dat dit niet het Club Hac van afgelopen seizoen was dat nu in de Eredivisie uitkomt. Het niveau was lager en al snel kwamen de kansen. De 0-1 kwam op naam van Redmar Roelofs die de bal onderschepte en vrij op de keeper mocht aflopen. Een peulenschil voor de topscoorder van afgelopen seizoen. In de negende minuut, vlak na de aftrap, was het Stefan Buitenhuis die in een mooie aanval met broer Floris de 0-2 op het bord zette. Een mooie stand om snel verder te gaan op zoek naar nummer drie.

Helaas werd in de dertiende minuut door Club Hac 2 gescoord en kwam de stand op 1-2. ZVO/Schutte Informatisering had echter wel het betere van het spel maar benutte de kansen niet. Vlak voor rust was het Stefan Buitenhuis die met een hoge bal Leon Makkinga in stelling bracht. Leon nam hem ineens en passeerde de keeper dus kon de rust in worden gegaan met een 1-3 voorsprong.

Na rust was het al snel Club Hac 2 dat de 2-3 scoorde en zo kwamen zij weer in de wedstrijd. Wat volgde was een wedstrijd die wat harder werd van beide kanten. Maar de eerste gele kaart kwam niet uit een overtreding maar vanwege onvoldoende afstand houden bij een corner. Maarten Biemans uitkomend voor ZVO 3 kon zodoende twee minuten op de bank zitten. Door een schot op doel waarbij Stefan Veenstra de bal via het lichaam tegen zijn arm kreeg was voor de scheidsrechter reden om hem met een directe rode kaart de zaal uit te sturen. Geel was voldoende geweest volgens beide teams maar helaas de scheids beslist.

De penalty werd uiteraard benut en zo stond het 3-3. In de volgende vijf minuten moest ZVO/Schutte Informatisering het nog met een man minder doen vanwege de rode kaart. Gelukkig werd mede door goed ingrijpen van keeper JP Ekkel deze periode overleefd en bleef de stand gelijk. Vijf minuten voor het einde was het geel voor Club Hac 2 en uit die situatie scoorde Leon Makkinga de 3-4 maar er hing toch wel een luchtje van hands aan die goal. In de 47e minuut werd van beide partijen nog een speler met geel naar de kant gestuurd. Maar verder tot scoren kwam het niet meer en zo mocht ZVO/Schutte Informatisering met de buit naar huis. Eric Soepenberg maakte nog zijn debuut deze wedstrijd in het eerste. Vorig seizoen kwam hij nog voor ZVO 7 uit maar mag dit seizoen al verder bij ZVO 2. En soms als het eerste wat ongelukkig is met spelers die op vakantie, veldverplichtingen of blessures hebben dan kun je zo voor het eerste uitkomen. Ook Maarten Biemans word langs deze weg nog bedankt voor de extra hulp.

Volgende wedstrijd is woensdag 14 september in De Carrousel in Ommen. Aanvang 20.00 uur. Tegenstander deze avond is Ruurlo 1. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.