woningmarkt voor dieren

Naast het vertrouwde nestkastje voor mezen zijn er nog veel meer nestkasten in allerlei soorten en maten. Zo hebben bijen en vleermuizen hun eigen kast, verblijven mussen graag met de hele familie in een ‘mussenflat’ en geven lieveheersbeestjes hun voorkeur aan hotels. Andere dieren nemen genoegen met een plekje in een hoop bladeren of onder een steen.

Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal zijn tussen 13.30 en 16.00 uur verschillende activiteiten rond het thema: ‘dieren onder dak’. Er is een prijsvraag waarbij voor dieren het goede huis gezocht kan worden. Onder de goede inzenders wordt een dierenhuis verloot. Om 14.00 uur kun je met een natuurgids mee voor een excursie langs allerlei dierenwoningen in de natuur. De excursie duurt ongeveer twee uur; kosten voor volwassenen 4,00 en kinderen tot 12 jaar betalen 2 euro. Vanaf 14.00 uur is er ook de mogelijkheid om een nestkastje voor mezen te timmeren. De kosten hiervoor zijn 10 euro. Aanmelden kan via 0548-612711.

In het bezoekerscentrum zijn allerlei dierenwoningen te koop en kun je informatie verkrijgen welke woning bij welk dier past en wat de juiste plaats is om het huis op te hangen. De toegang is gratis. Meer informatie is op www.staatsbosbeheer.nl en www.np-sallandseheuvelrug.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.