Home / archiefcentraal / werkzaamheden westflank starten in voorjaar

werkzaamheden westflank starten in voorjaar

De afgelopen tijd heb ik regelmatig de vraag gekregen: ‘Wanneer gaan jullie nu aan de slag?’. Toen was het nog de vraag: ‘Mogen we aan de slag?’. Nu hier een volmondig ‘ja’ op gegeven is, is het antwoord op volgende vraag ‘Wanneer’ ook helder: voorjaar 2012.”

Het Bestemmingsplan Westflank maakt de ontwikkelingen mogelijk, zoals die in de Centrumvisie van 2003 en in het Ontwikkelingsplan Westflank van 2005 zijn aangegeven, aangevuld met de aanpassingen, zoals die nadien door de gemeenteraad zijn aangegeven.

Het gaat hierbij met name om de bouw van een Marktgebouw, winkelbebouwing met appartementen op het 11 april plein en op de locatie van de voormalige Aldi en de bouw van appartementen op de Varsenerdijk en de Varsenerstraat/Voormars.

Ook worden er woningen gebouwd op het plein achter de voormalige Aldi en op de hoek Varsenerstraat/wethouder Paarhuisstraat. Bovendien worden er parkeerplaatsen aangelegd op de Varkensmarkt en de Voormars en de herinrichting van de openbare ruimte in het plangebied.

Wethouder Lagas wil niet spreken over ‘verliezers’ en ‘winnaars’. “De inspraakprocedures hebben ook aanpassingen opgeleverd die het oorspronkelijke plan hebben verbeterd. Ik sta altijd open voor kritische op- en aanmerkingen die plannen en beleid kunnen verbeteren. Dat was zo en dat blijft zo.”

Het college gaat binnenkort de betrokken partijen uitnodigen voor een gesprek. Wethouder Scheele: “Natuurlijk zoeken we naar een passende en blijvende oplossing voor de mooie molen De Konijnebelt. Hierover wil ik in gesprek blijven met de Stichting Ommer Molens.’’

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.