wendy dalhuisen geheim zit in tussendoortjes

Door Erna Ekkelkamp –

Het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist zit hem volgens Dalhuisen in de bevoegdheid van handelen. “Ik ben bevoegd om gezonde mensen met overgewicht te adviseren, terwijl een diëtist ook zieke mensen mag behandelen”, vertelt ze. “Ik ben er dus vooral voor mensen die graag willen afvallen en daarbij een steuntje in de rug nodig hebben.”

In plaats van een eigen spreekkamer, komt de Nieuwleusense met haar weegschaal naar de mensen toe. Ze merkt dat daardoor de drempel voor haar cliënten wat lager wordt en ze krijgt op die manier bovendien ook net wat beter inzicht in haar cliënten. De manier waarop mensen leven, vind je vaak terug in het eetpatroon, weet ze. Tijdens het eerste gesprek wordt er een vragenlijst afgewerkt en dan komt het uur van de waarheid: de weegschaal.

“De meeste mensen kijken alleen naar kilo’s”, weet ze. “Maar met deze weegschaal kan ik ook het vet- en vochtpercentage meten, de BMI, de spiermassa en het gewicht van de botten bepalen. Voor iedere leeftijd en lengte zijn er tabellen waaraan men moet voldoen.” Tot slot telt haar computergestuurde weegschaal alle gegevens bij elkaar op en bepaalt daarmee de ‘ware leeftijd’ van haar cliënten. Die valt volgens haar niet altijd mee. “Het lichaam van mensen met overgewicht is vrijwel altijd een jaar of tien, vijftien hoger dan de werkelijke leeftijd. Dat is schrikken, maar het wordt hen daardoor vaak ook wel duidelijk dat afvallen echt noodzakelijk is.”

Dalhuisen is niet van de diëten, maar van de gezonde levensstijl. “Iedereen kan afvallen met een crashdieet, maar iedereen weet ook dat als je daarna weer gewoon gaat eten, de kilo’s er binnen de kortste keren weer aanzitten. Bovendien leer je er niets van. Wil je blijvend afvallen, dan kost dat gemiddeld een jaar. Maar doordat je dat op een gezonde manier doet en tegelijkertijd je eet- en beweegpatroon aanpast, kan je daarna ook slank blijven. Maar je moet er wel wat voor doen.” Dalhuisen is gemotiveerd en verwacht dat ook van haar cliënten. “Afvallen is hard werken. Je moet er echt voor willen gaan. En wie dat wil, sta ik bij.”

Iedere cliënt krijgt een persoonlijk advies, maar volgens de consulente is er één ding dat voor iedereen geldt en dat is: houd die motor aan de gang. “Veel mensen denken dat ze door consequent geen tussendoortjes te nemen en zich te houden aan drie maaltijd per dag, zullen afvallen. En als het op die manier niet lukt dan geven ze de moed op. Dat is jammer, want het geheim is dat je je stofwisseling aan de gang moet houden. Je moet dus maximaal om de tweeëneenhalf uur iets eten. Bij voorkeur verantwoord natuurlijk. Een plakje ontbijtkoek, een rijstwafel, een liga, biscuitje of een stukje fruit. Het maakt niet uit wat, als je maar zorgt dat je je verbranding aan de gang houdt. Voordeel is dat je daardoor geen hongergevoel krijgt en toch gezond bezig bent.” Meer weten? Kijk op www.gewichtcoach.com of mail wendy@gewichtcoach.nl of (06) 20080444.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.