Home / archiefcentraal / weer theevisites palthehofmuseum

weer theevisites palthehofmuseum

Afgelopen winter is gestart met de theevisites nieuwe stijl waarop de authentieke film “Nieuwleusen in 1966” wordt vertoond. Voor de toen gehouden theevisites waren alle kaartjes binnen een week uitverkocht. Omdat er toen geen mogelijkheid meer was om meer theevisites te houden is besloten dat deze in het najaar een vervolg krijgen. Op de komende theevisites, waarvan er een op speciaal verzoek op een zaterdag wordt gehouden, zal de film dus opnieuw worden vertoond.

De film is destijds gemaakt van het plaatselijk leven in het gehele dorp en er zijn heel veel mensen op te zien, zowel jong als oud. Met de filmcamera is men zo ongeveer langs alle straten in Nieuwleusen en Den Hulst gegaan en ook op De Meele is gefilmd wat men zag. De klant die geld stort op de spaarbank, de boer die met paard en wagen door het dorp rijdt, de huisvrouwen die boodschappen doen of met de buurvrouw staan te praten, de kinderen op school, kortom het alledaagse leven van 1966 trekt in anderhalf uur film voorbij. De film, die destijds een groot succes was, wordt nu 45 jaar na dato weer vertoond tijdens de theevisites in museum Palthehof.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.