Home / archiefcentraal / vredesdienst en collecte war child

vredesdienst en collecte war child

Oorlogen en conflicten bedreigen de veiligheid van elk mens. In een dictatuur is om vrijheid vragen reden om opgepakt of vervolgd te worden. Maar ook in een democratie, wanneer je zoveel armer bent dan de mensen om je heen en niet volwaardig mee kunt doen in de maatschappij, kun je je onveilig voelen.

Bij deze verschillende vormen van bedreiging willen we in de Vredesdienst van 25 september stilstaan. Voorgangers in deze dienst zijn Diaken H. Enthoven en Kerkelijk werker mevr E. Feenstra. Muzikale medewerking verleent het gemeentelijk Sint Cyriacus koor uit Hoonhorst en organist is Gerrit Hoving.Er is kindernevendienst voor de kinderen uit groep 1 t/m 8 en oppasdienst voor de allerkleinsten.

De collecte is bestemd voor WarChild, een internationale organisatie die zich inzet voor kinderen die slachtoffer zijn van oorlog. “Je kunt een kind wel uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een kind?” Na de dienst is er koffie, thee en limonade in de Kerk. We zien u graag!

Raad van Kerken te Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.