voorlichting over bevallen ropcke zweers

Maandag 19 september zullen verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, een tweedelijns verloskundige, gynaecoloog en een lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding). Vanzelfsprekend zijn de zorgverleners graag bereid alle vragen te beantwoorden.

Kraamsuites

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis beschikt sinds begin dit jaar over vier kraamsuites. De kraamsuite is een huiselijk ingerichte verloskamer, bedoeld om de vertrouwde omgeving van thuis na te bootsen, met op de achtergrond de veiligheid van het ziekenhuis. Omdat van tevoren niet bekend is of de kraamsuites vrij zijn, is voor de voorlichtingsbijeenkomsten een DVD gemaakt. ‘Ervaringsdeskundigen’ en een medewerker nemen de kijker mee in hun belevingswereld.

Baby Friendly Hospital

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voert al jarenlang een actief beleid om het geven van borstvoeding te stimuleren. Sinds 2002 zijn zowel de kraam- als kinderafdeling in het bezit van het internationale certificaat ‘Baby Friendly Hospital’. Onlangs is dit certificaat, dat een goed borstvoedingsbeleid garandeert, weer verlengd voor drie jaar. Het is een kwalificatie van de WHO en UNICEF.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 19 september kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 – 11.30 uur, telefoon (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk. De Zorgonderneming Vrouw & Kind zal zich op 30 september, 1 en 2 oktober presenteren op de consumentenbeurs Zwanger & Gezin in de Evenementenhal in Hardenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.