Home / archiefcentraal / vijfentwintig jaar open monumenten dag

vijfentwintig jaar open monumenten dag

Het ligt wel voor de hand dat de opening plaatsvindt in een oud gebouw, het vroegere gemeentehuis, dat thans verschillende nieuwe functies heeft. De traditionele fietstocht voert dit jaar langs ‘oudnieuwe’ gebouwen in Arriën en Arriërveld/Ommerkanaal. In Arriën wordt uiteraard de te herstellen brink bekeken, maar verschillende oude boerderijen met deels nieuwe bestemmingen komen ook aan bod. Het Plaatselijk Belang organiseert een aantal activiteiten rond het thema. Op vijftien plekken tonen bewoners de manier waarop zij het verleden aan het heden binden. Op zaterdag 10 september is het zover: iedereen kan zich dan vanaf 10.00 uur melden bij het Nationaal Tinnenfiguren Museum en daar een mooi uitgevoerde routebeschrijving aanschaffen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.