Home / archiefcentraal / verzameling fotocameras bierenbroodspot

verzameling fotocameras bierenbroodspot

Wout Bierenbroodspot kreeg de liefde voor fotografie met de paplepel ingegoten. Zijn vader was al voor de Tweede Wereldoorlog een verwoed fotograaf en filmer. Zelf deed hij een opleiding in de fotografie. Via de studio van Wehkamp kwam hij als mediamanager op het hoofdkantoor van het bedrijf in Zwolle. Hij was verantwoordelijk voor de productie van de catalogus en in die hoedanigheid begeleidde hij verschillende foto shoots in Cuba, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en het Caribisch gebied. Op locatie zag hij wel eens een leuke oude camera die vervolgens aangeschaft werd. Op een gegeven moment vroeg zijn vrouw waar al die camera’s toch moesten staan en was zijn verzameling geboren. Zo nu en dan verkoopt hij een camera wanneer iemand die graag wil hebben.

De verzameling, die mooi aansluit bij de fototentoonstelling van Klaas Poppens, is tot 29 september tijdens de openingsuren in de Bibliotheek te bekijken.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.