Home / archiefcentraal / toch geld voor stichting monumentendag

toch geld voor stichting monumentendag

Behalve met de gebruikelijke kadocheque voor jubilerende verenigingen, werd Stichting Open Monumentendag Ommen zaterdag 10 september tijdens de opening van de Open Monumentendag door wethouder Ko Scheele verrast met de mededeling dat de stichting ook in 2012 weer kan rekenen op de subsidie.

“De door u ontvangen brief met daarin de mededeling dat uw subsidie wordt stopgezet, had nooit geschreven moeten worden”, aldus de wethouder. Hij verklaart de miscommunicatie als een geval van ‘waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.’ “In het kader van een transparante begroting hebben we alle ‘potjes’ die niet opgenomen zijn in de reguliere begroting geschrapt en ondergebracht in de algemene reserve. Dat geldt ook voor het potje ‘onderhoud gebouwen’, waaruit de Monumentendag werd bekostigd. Dat is onjuist, want de Open Monumentendag valt onder cultuur en niet onder onderhoud gebouwen.”

Volgens de wethouder is de Monumentendag juist bij uitstek een evenement dat Ommen op de kaart zet en dus behouden moet blijven worden. “Voor 2012 krijgt u gegarandeerd subsidie”, belooft hij. “We zijn bezig om het evenementenbeleid op de schop te nemen en een plan te maken dat voor meer jaren zekerheid biedt. Wat mij betreft staat Open Monumentendag hoop op het prioriteitenlijstje, maar de raad beslist hier uiteindelijk over.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.