toch geld open monumentendag in ommen

“De door u ontvangen brief met daarin de mededeling dat uw subsidie wordt stopgezet, had nooit geschreven moeten worden”, aldus de wethouder. Hij verklaart de miscommunicatie als een geval van ‘waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.’ “In het kader van een transparante begroting hebben we alle ‘potjes’ die niet opgenomen zijn in de reguliere begroting geschrapt en ondergebracht in de algemene reserve. Dat geldt ook voor het potje ‘onderhoud gebouwen’, waaruit de Monumentendag werd bekostigd. Dat is onjuist, want de Open Monumentendag valt onder cultuur en niet onder onderhoud gebouwen.”

Volgens de wethouder is de Monumentendag juist bij uitstek een evenement dat Ommen op de kaart zet en dus behouden moet blijven worden. “Voor 2012 krijgt u gegarandeerd subsidie”, belooft hij. “We zijn bezig om het evenementenbeleid op de schop te nemen en een plan te maken dat voor meer jaren zekerheid biedt. Wat mij betreft staat Open Monumentendag hoop op het prioriteitenlijstje, maar de raad beslist hier uiteindelijk over.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.