Home / archiefcentraal / themadag voor agrarische vrouwen

themadag voor agrarische vrouwen

Bart van Opzeeland, directeur van Foodwatch Nederland, gaat in op deze zaken en geeft antwoord op de vraag in hoeverre reclameslogans overeenkomen met de werkelijkheid.

Het wordt zeker geen bijeenkomst waar de deelnemers alleen maar moeten luisteren. In het middagprogramma gaan de deelnemers namelijk in groepjes aan de slag om verschillende voorbeeldproducten zelf te beoordelen. Deelnemers kunnen ook verpakkingen, waar ze vragen over hebben, van huis meenemen. Bart van Opzeeland is ‘s middags beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Vorige themadag groot succes

Tijdens de vorige themadag in februari gingen vertegenwoordigers van politieke partijen in gesprek met ongeveer vijftig agrarische vrouwen uit Overijssel. Dat deden zij onder het motto ‘Twee weten meer dan éen’. De politici wisselden van gedachten over zaken als de samenwerking tussen de overheid en de agrarische sector, sociale cohesie, leefbaarheid, duurzaamheid en het stimuleren van economische ontwikkelingen op het platteland. De conclusie van deze dag was, dat het een vruchtbare dag is geweest en dat er nog veel winst te behalen is door belanghebbenden bij ontwikkeling van nieuw beleid vanaf de start te ontmoeten en te betrekken.

[b]Organisatie[b]

De themadag wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie Overijssel en is een initiatief van de AVO-groep: Passage, LTO Noord Vrouw & Bedrijf, Zij Actief, NBvP Vrouwen van Nu, Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt en de Boerinnengroep Hardenberg onder begeleiding van Stimuland.

Aanmelden

Agrarische vrouwen die belangstelling hebben voor deelname kunnen zich tot 5 oktober opgeven bij Lucie Otten van Stimuland, telefoon (0529) 47 81 80. Het kost € 15,- per persoon om mee te doen. Daarbij zit een lekker kopje koffie en een lunch. Betalen kan bij binnenkomst.

Er wordt voor kinderopvang gezorgd. Als je hier gebruik van wil maken, is het handig het van te voren aan te geven.

De dag wordt gehouden van 09:30 uur tot 15:00 uur bij CR Het Roode Hert, Hessenweg 41 te Dalfsen. Op de website van Stimuland (www.stimuland.nl) kun je de folder van de thema-dag downloaden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.