superhelden in de bieb ommen en dalfsen

Superplaatjes sparen

In de bibliotheek is een Supergroot Superhelden Superplakboek te krijgen. Daarin kunnen plaatjes van superhelden uit boeken gespaard worden. Voor het lenen van een boek of aan het meedoen van een activiteit wordt door de bibliotheek een plaatje gegeven. Het is wel zaak om snel een album op te halen want OP is OP. Op vrijdag 14 oktober is er een Ruilbeurs voor de plaatjes, de actie loopt door tot 31 december.

Workshop illustreren

Op vrijdag 14 oktober is er een unieke workshop tekeningen maken door illustratrice Marit de Wolf. In opdracht van de Fiep Westendorp Foundation geeft zij elk jaar een beperkt aantal workshops en de bibliotheek mag zich gelukkig prijzen dat zij naar Ommen komt. De workshop is voor kinderen van 8 – 12 jaar en er kunnen 15 kinderen aan mee doen. Opgave van tevoren is noodzakelijk, aanmelden kan telefonisch [ 0529-452158] of via de mail bib.ommen@bibov.nl . De workshop begint om 18.30 uur en elk kind betaalt een symbolische bedrag van 1 euro. De workshop is echt een must voor kinderen die veel van tekenen houden.

Speurtocht in het centrum van Ommen

In samenwerking met Boekhandel Bruna is er een speurtocht langs de winkels in Ommen. In een aantal etalages staat een boek met daarbij een letter. Wie de letters op de juiste wijze achter elkaar zet, krijgt de naam van een super boekenheld. Formulieren voor deze speurtocht zijn te krijgen bij de Bruna en bij de Bibliotheek.

Lemele

In Lemele kan de Kinderboekenweek dit jaar helaas niet worden gevierd. Door de verbouwing van de bibliotheek is er geen ruimte beschikbaar voor activiteiten.

Prijsuitreiking

Op vrijdag 14 oktober om 19.45 uur is de prijsuitreiking voor alle kinderen die een prijs gewonnen hebben met één van de activiteiten. Arjen Boers van Boekhandel Bruna zal de prijzen uitreiken. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekommen.nl

Bibliotheek Gemeente Dalfsen

De 57e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 tot en met zaterdag 15 oktober 2011. Het motto is Superhelden! – Over dapper durven zijn. Welk boek dit jaar de Gouden Griffel krijgt wordt dinsdagavond 4 oktober bekend gemaakt.

In de nieuwe bibliotheek van Oudleusen wordt de kinderboekenweek uitgebreid gevierd.

Woensdag 5 oktober

9.15-9.30 uur : voorlezen peuters ‘Kikker is een held’ door Willy Dekker

9.40 -10.00 uur: voorlezen groep 1 en 2 ‘Kikker is een held’ door Willy Dekker

Woensdag 12 oktober 14.30-16.00 uur

Groepen 3 t/m 5: Superheldenspaaractie

Groepen 6 t/m 8: Vossenjacht met Superhelden en opdrachten door het dorp

Vrijdag 14 oktober

Vanaf 16.00 uur : Ruilbeurs Superheldenstickers

In de jeugdsoos wordt ’s avonds een heldenfilm gedraaid

In de andere bibliotheken van Dalfsen kunnen basisschoolkinderen ook hun superhelden sparen. Deze superhelden bewaar je natuurlijk in een mooi plakboek. Kinderen in het bezit van een eigen biebpas , kunnen dit plakboek in de Kinderboekenweek gratis ophalen. De plaatjes kunnen verdiend worden door mee te doen door de opdrachten op de stempelkaart te maken, zoals een masker maken, superhelden opsporen, filmpje kijken, superheld tekenen enz.

Kinderen die nog geen biebpasje hebben en ook graag superhelden willen sparen kunnen gratis lid worden van de bieb. Maar wacht niet te lang, want op = op! Daarnaast kunnen leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel Codewoord, een digitaal spel dat op de website van de Bibliotheek staat. Codewoord staat in het teken van Superhelden. Er worden vragen gesteld over verschillende helden. Helden uit boeken, films of verhalen. Kinderen verdienen door vragen juist te beantwoorden letters. Het spel eindigt met het puzzelen van de letters, zodat het Codewoord ontstaat. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.