Home / archiefcentraal / sla je slag bij de broederband

sla je slag bij de broederband

Kinderen vinden het heel erg leuk om samen muziek te maken. Elk kind heeft daar talenten voor en deze moeten gestimuleerd worden. Bij de AMV lessen van Chr. muziekvereniging De Broederband uit Nieuwleusen gebeurt dit op een wijze die past bij de belevingswereld van kinderen.

Het enthousiasme voor muziek wordt versterkt, er wordt een basis voor later gelegd en de muzikanten in de dop ontdekken waar ze goed in zijn. Er wordt gewerkt aan het gevoel voor ritme en kennis van het notenschrift. De kinderen leren de muziek te begrijpen door te luisteren en na te doen.

Hiervoor worden diverse instrumenten gebruikt zoals blokfluit, slagwerk en bijvoorbeeld een trompet. Ook wordt er lekker gezongen. Na een jaar kunnen ze met deze basis verder op alle instrumenten. De AMV en instrumentale lessen worden op vrijdagmiddag en -avond gegeven. De docenten van Chr. muziekvereniging De Broederband geven dan les in het jeugdgebouw van de Grote Kerk aan de Dommelerdijk in Nieuwleusen. Uiteraard ontbreken slagwerkinstrumenten niet bij De Broederband. De slagwerkleerlingen hebben op woensdag in het begin van de avond les.

Zodra de leerlingen een instrument redelijk beheersen zijn ze welkom in het basisorkest. Dit orkest repeteert op maandagavond om 19.15 uur, is voor alle niveaus toegankelijk en is bedoeld om samen goed muziek te maken. Voor de talenten heeft de vereniging daarna nog andere mogelijkheden om door te groeien.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.