Home / archiefcentraal / schaapherderin anita wichers vertelt

schaapherderin anita wichers vertelt

Bescherming van de heide en de flora en fauna die daarmee nauw samenhangen, de rol die begrazing van de heide speelt, kortom het beheer van de heidevelden van Landschap Overijssel, zijn enkele van de onderwerpen die aan de orde komen. Het werken met schaapskuddes is mooi werk, maar ook arbeidsintensief en kostbaar. De opbrengsten van dit zo belangrijke natuurwerk zijn eigenlijk negatief, zodat er geld bij moet. Op subsidies wordt nu beknibbeld en ook dat zal punt van aandacht in het NICO zijn. De avond begint om 20.00 uur.

De ochtend erna, op zaterdag 17 september, zal Anita belangstellenden vanaf de parkeerplaats aan de Ledeboerweg (tegenover zaal Dijk) om 9.00 uur meenemen de hei op om te laten zien wat een schaapskudde in het terrein bewerkstelligt en wat de gevolgen daarvan zijn voor plant en dier. Toegang NICO en deelname aan de excursie zijn gratis.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.