Home / archiefcentraal / saskia nijman hoefsmid mbo uitblinker

saskia nijman hoefsmid mbo uitblinker

Saskia heeft een lange carrière bij De Groene Welle. Ze volgde het vmbo, mbo-Paardenhouderij en nu verkort mbo-Hoefsmid. Volgens haar stagebegeleider, mw. D. Tenten, is Saskia ‘een doorzetter en weet wat ze wil. Ze is gemotiveerd, enthousiast en betrokken bij haar studiegenoten en opleiding.’ De hoefsmederij-studente heeft in Balkbrug een eigen bedrijf met 15 shetlanders en werd twee keer Nederlands Kampioen in de samengestelde menwedstrijd voor shetlanders.

Deze sportieve en zakelijke prestaties wil Saskia graag doorzetten. Saskia: ‘Ik wil mijn bedrijf graag uitbreiden tot een goed gecombineerd bedrijf, waar klanten terecht kunnen voor mennen, beslaan en beleren. Complete dienstverlening, daar draait het om.’ Nijman heeft jarenlange ervaringen met Shetlanders en is daar naar eigenzeggen ‘bloedfanatiek’ in. ‘Shetlanders zijn eigenwijze beesten, maar als je hiermee kunt werken, dan lukt alles’, aldus Nijman.

Met haar diploma op zak wil Nijman in de toekomst ook stagebieder worden voor andere studenten Hoefsmid. ‘Ik wil graag mijn ervaringen en kennis delen. Want werken met paarden is super! Als stagebieder wil ik ze alle aspecten van het vak en het paard laten zien. Want alleen met veel praktijkervaring kun je goed worden.’

Dat is ook de mening van praktijkbegeleider, dhr. J. Grootenhuis. Op zijn bedrijf in Olst heeft Saskia de afgelopen maanden de kneepjes van het vak Hoefsmid geleerd. Grootenhuis: ‘Met nog meer praktijkervaring zal Saskia een goede all-round hoefsmid kunnen worden. Ze heeft gevoel voor mensen, is leergierig en trekt haar plan. Goede eigenschappen voor een professional.’

De Mbo-Uitblinkers is een initiatief van de MBO Raad om het beroepsonderwijs in het zonnetje te zetten. Landelijk vaardigen ruim 50 mbo-instellingen een uitblinker af. Tien kandidaten, die via www.ditismbo.nl de meeste publiekstemmen krijgen, worden voorgesteld aan een vakjury. Zij kiezen uiteindelijk de landelijke ambassadeur beroepsonderwijs 2011. De komende periode vraagt De Groene Welle via verschillende kanalen aandacht voor deze verkiezing in de verwachting Saskia bij de beste tien kandidaten te krijgen.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.