Home / archiefcentraal / project vechtoevers in volgende fase

project vechtoevers in volgende fase

Samen met het Waterschap Velt en Vecht en de provincie Overijssel wil de gemeente het stroomgebied van de Vecht, tussen de Hessel Mulertbrug en het Ommerkanaal, meer ruimte bieden.

De Vecht is hier op zijn smalst en dit veroorzaakt een extra hoge waterstand. Door de Vecht te verbreden en een nevengeul aan te leggen, krijgt het water bij hoogwater meer ruimte. De nevengeul is geprojecteerd ten zuiden van de camping Koeksebelt en sluit aan op de oude Vechtarm bij de camping Anna’s hoeve.

Centrum

Wethouder Lagas: “Het verruimen van de Vecht sluit prima aan bij het centrumplan Ommen: ‘Vecht voor het Centrum’. Al in 2008 heeft de bevolking zich uitgesproken voor de kadevariant, waarbij de Vecht meer zichtbaar wordt vanuit en onderdeel vormt van het centrum.” In het ontwerp zijn ook enkele elementen uit een andere variant meegenomen. “Veel mensen kozen hiervoor vanwege de groene beleving. Met dit project worden ook de recreatieve mogelijkheden van de Vechtoevers vergroot en is het een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit”, legt wethouder Lagas uit.

Vervolg

De gezamenlijke belangen van dit project zijn onderdeel van het provinciale programma Ruimte voor de Vecht. Vanuit dit project komt een bijdrage van 1,7 miljoen euro. Het waterschap legt eenzelfde bedrag bij. Met een provinciale subsidie vanuit de IMG (verkoop Essent aandelen) wordt het totale kostenplaatje van 5,1 miljoen euro dekkend gemaakt. De eerste stap is in de realisatie van de plannen is het beschikbaar stellen van het budget door de besturen van de provincie, waterschap en gemeente. Het waterschapsbestuur besluit in oktober en de provincie en de gemeente in september. Na een akkoord van de drie partijen wordt het plan in overleg met betrokken partijen verder uitgewerkt.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.