politie waarschuwt voor stelen pinpas

De politie IJsselland waarschuwt voor criminelen die het hebben voorzien op bankpassen en pincodes. Vooral ouderen zijn vaak de dupe van deze vorm van criminaliteit. De criminelen kijken tijdens het pinnen over de schouder mee bij hun slachtoffers (shouldering) en later passen ze sluwe trucjes toe om de bankpas te stelen. De daders opereren meestal in groepjes en lijken hoofdzakelijk afkomstig uit Oost Europa.

Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de diefstal van bankpassen en pincodes. In het uitgebreide item van twintig minute wordt aan de hand van bewakingsbeelden en reconstructies getoond hoe de criminelen te werk gaan. Aan het woord komen twee slachtoffers. Verder worden er praktische tips gegeven om ouderen attenter te maken tijdens het elektronisch betalen bij betaal- en geldautomaten. De uitzending op Nederland 1 begint om 21.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.