Home / archiefcentraal / politie waarschuwt voor stelen pinpas

politie waarschuwt voor stelen pinpas

De politie IJsselland waarschuwt voor criminelen die het hebben voorzien op bankpassen en pincodes. Vooral ouderen zijn vaak de dupe van deze vorm van criminaliteit. De criminelen kijken tijdens het pinnen over de schouder mee bij hun slachtoffers (shouldering) en later passen ze sluwe trucjes toe om de bankpas te stelen. De daders opereren meestal in groepjes en lijken hoofdzakelijk afkomstig uit Oost Europa.

Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de diefstal van bankpassen en pincodes. In het uitgebreide item van twintig minute wordt aan de hand van bewakingsbeelden en reconstructies getoond hoe de criminelen te werk gaan. Aan het woord komen twee slachtoffers. Verder worden er praktische tips gegeven om ouderen attenter te maken tijdens het elektronisch betalen bij betaal- en geldautomaten. De uitzending op Nederland 1 begint om 21.30 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.