Home / archiefcentraal / ovc21 treft na lange tijd holten weer eens

ovc21 treft na lange tijd holten weer eens

Holten was het jaar ervoor gedegradeerd uit de derde klasse en Ommen, destijds onder leiding van trainer Wim Adema, was in drie seizoenen van de tweede klasse onderbond opgeklommen naar de vierde klasse.

Holten, met onder andere André Dekker in het team, was dat jaar de grote favoriet. Dekker was na een paar seizoen bij Go Ahead Eagles gespeeld te hebben weer terug gekeerd naar Holten en zou volgens velen de grote man worden. Wim Adema zette ‘klever’ Han van den Akker de hele middag op Dekker, die hierdoor in de eerste wedstrijd niet het verschil kon maken. Het bleef in Holten zoals het begon 0-0.

Het duel in Ommen was ‘de wedstrijd van Gerard Jansen’, die in dat duel zijn vijfhonderdste wedstrijd in het shirt van Ommen speelde. Ommen was vanaf de zevende wedstrijd al de koploper in de vierde klasse, terwijl Holten een goede middenmoter was.

In Ommen waren duizend toeschouwers getuige van een hele mooie wedstrijd. Bij Ommen was vooral Ton Niens dat seizoen van grote waarde. Maar liefst dertig maal wist hij het net te vinden. Ook tegen Holten was hij belangrijk en scoorde hij al na vijf minuten. Daarna bleef het lang spannend, maar Jan Beijen maakte vlak voor tijd de 2-0. Hierdoor bleef Ommen koploper en pakte het later het kampioenschap.

OVC’21 pakte vorige week de eerste drie punten bij USV en hoopt zondag wederom de punten thuis te houden. Holten kwam in het eerste duel van het seizoen niet verder dan een remise tegen Broekland en is dus nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen.

Lees ook

Coronavirus zit OZC dwars

OMMEN – OZC zette de seizoenouverture tegen Fit Boys om in een degelijke driepunter. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.