Home / archiefcentraal / oud leerlingen mulo eten ijs als vanouds

oud leerlingen mulo eten ijs als vanouds

Ook waren er oud-leerlingen aanwezig die tijdens de MULO-jaren bij hen in de klas zaten. Het weerzien kreeg een extra feestelijk tintje toen Johan Wessel zich bij de anderen voegde. Hij had speciaal voor deze gelegenheid de reis vanuit Californië naar Ommen gemaakt. In de middag bezocht de groep oud-leerlingen Het Streekmuseum. Molenaar en medescholier Herman van Elburg verzorgde een rondleiding in de molen waarbij hij op boeiende wijze tekst en uitleg gaf over de molen en het werk van de molenaar.

Voor veel scholieren was OCO-IJS – Lekker IJS (Van Elburg) in de Brugstraat destijds een pleisterplaats. Het was dan ook een grote verrassing toen Roel van der Vegt van Resto OCO met de ijscokar bij het Streekmuseum verscheen en vertelde, dat hij allen wilde trakteren op een ijsje. Het kon bijna niet anders dan dat Herman ‘OCO’ van Elburg van de gelegenheid gebruik maakte om het oude ambt weer even op te pakken. Net als vroeger smaakte het ijs de dames en heren nog steeds heel goed.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.