op de fiets voor een jubileum

Door Erna Ekkelkamp – Op zaterdag 17 september is het zover. Dan fietsen de medewerkers van Westerman Logistics van Breda naar Nieuwleusen, een afstand van 180 kilometer. De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Vechtgenoten, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten in Ommen.

Westerman Logistics werd al in 1880 opgericht door de opa van Jan Westerman. Als 15-jarige jongen trad Jan bij zijn vader in dienst en heeft daar diverse functies bekleed. Zo was hij samen met zijn broer onder andere mede-eigenaar. Nadat het bedrijf een paar maal werd overgenomen, is het nu in de handen van de familie Van Dieren uit Genemuiden. Jan Westerman is er echter nog steeds werkzaam. “Natuurlijk is een feestje leuk. Maar als collega’s vonden we het eigenlijk veel mooier om samen als bedrijf iets voor anderen te doen”, vertelt woordvoerster Sandra Pasman. “We hebben de vrouw van Jan gevraagd of hij zoiets zou waarderen en welk doel hem zou aanspreken. Zij noemde direct Stichting Vechtgenoten. Niet alleen vanwege hun goede werk, maar ook omdat het een regionale stichting is, bijna volledig gedragen wordt door vrijwilligers en afhankelijk is van giften.”

Omdat Jan Westerman 60 jaar in dienst is en de tocht het idee van drie van zijn collega’s, werd er besloten om 60 x 3, dus in totaal 180 kilometer te gaan fietsen op tandems. In totaal fietsen er dertig chauffeurs, loods- en kantoormedewerkers mee. “De actie wordt natuurlijk nauw gevolgd door de overige medewerkers. Waar ze kunnen dragen ze hun steentje bij”, verzekert Pasman. “We hebben Breda als startpunt hebben gekozen omdat daar een collega-vervoerder van ons zit, elke avond / nacht rijdt er een LZV van Nieuwleusen naar Breda en weer terug. Wij leveren hen goederen voor België en eventueel Zeeland en Limburg, zij geven ons goederen mee voor het noorden van Nederland. Bovendien bedraagt de afstand Breda-Nieuwleusen zo’n 180 kilometer. Komt dus perfect uit.”

Het gezelschap arriveert op zaterdag 17 september om ongeveer half 7 ‘s avonds in Nieuwleusen. Ze fietsen via het Westeinde, stoppen hier kort bij het huis van Jan Westerman om vervolgens via de Burgemeester Backxlaan, de N377 en de Meeleweg bij het bedrijfspand aan de Meeleweg 74 finishen. “Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn onder het genot van een hapje en een drankje”, benadrukt Pasman. “Mensen die de exacte binnenkomst willen weten kunnen zaterdagmiddag bellen met het algemene nummer van Westerman of ons volgen via Twitter. Mochten mensen ons willen sponsoren dan kunnen zij geld overmaken op rekeningnummer: 3455 06 782.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.