online koopjesjagen

Door Erna Ekkelkamp –

De Beerzernaar is een echte handelaar. Hij werkte jaren op de afdeling verkoop bij Wildkamp, waar hij, zeker de eerste jaren, letterlijk op de werkvloer handelde. Sinds de intrede van internet verschoof het persoonlijk klantencontact steeds meer in de richting van het emailverkeer. Tot zijn grote verdriet, want juist het spel van handelen, bieden, kopen en verkopen maakte zijn werk zo mooi. “Ik mistte de handel echt. Daarom besloot ik twee jaar geleden de sprong in het diepe te wagen en voor mezelf te beginnen.”

Hij dacht lang na over de beste manier om partijgoed bij een zo groot mogelijk publiek aan de man te brengen en kwam, geïnspireerd door websites als Vakantieveiling en dergelijke, tot de conclusie dat het internet zo gek nog niet is.

“Koopjesjagers zitten door het hele land. Om veel mensen te bereiken is internet toch wel een goed medium. Omdat Kelder niet hele dagen achter de computer wilde doorbrengen, ging hij de samenwerking aan met veilinghouder Van Beusekom. Eenmaal per maand maakt hij foto’s van al zijn veilingkavels en stuurt die, voorzien van een duidelijke omschrijving, naar het online veilbedrijf, dat ervoor zorgt dat zijn hele hebben en houden keurig op het web te zien is. Vervolgens organiseert hij een kijkdag. “Dan kunnen mensen tussen 9.00 en 16.00 uur de kavels komen bekijken, zodat we achteraf geen discussies krijgen over eventuele krasjes en dergelijke.” Op de kijkdag start ook de online veiling, waarbij kopers kunnen bieden op de aangeboden waar. “De kijkdag is altijd op een zaterdag en de veiling duurt dan tot de dinsdag- of woensdagavond daarna. Degene die het hoogst op een kavel geboden heeft, is de nieuwe eigenaar en kan het spul de vrijdag erop komen ophalen.” Bieden is bindend. Wanneer de klant als hoogste bieder eindigt, heeft hij ook de verplichting om de goederen daadwerkelijk te betalen en af te halen.”

De artikelen gaan voor leuke prijzen van de hand. Vaak leuk voor de kopers, af en toe ook leuk voor de veilingmeester, want in de emotie van het bieden kunnen de prijzen van gewilde artikelen nogal omhoogschieten. Het houden van onlineveilingen blijkt lucratief. Kelder kan er een leuke boterham mee verdienen en heeft volgens eigen zeggen ook nog eens het mooiste beroep van de wereld. “Door de samenwerking met Van Beusekom die het administratieve gedeelte van het werk verzorgt, kan ik me helemaal storten op de inkoop van het partijgoed, het maken van veilingwaardige kavels en het fotograferen en beschrijven van de spullen. Dag en nacht ben ik ermee bezig. Aanvankelijk kocht ik alles zelf, maar nu mijn veiling wat bekender wordt, krijg ik steeds vaker van bedrijven de vraag om hun overtollige voorraad te veilen. In principe wil ik alles wel verkopen, maar ik moet er wel handel in zien.”

Per veiling wordt ongeveer zestig procent van de voorraad verkocht. De restanten doen de maand erop gewoon weer mee. Zijn twee grote bedrijfshallen in Lutten raken al aardig vol. “Het is net als met een huis, een veiling moet je echt opbouwen. Het duurt even voordat je een uitgebreide collectie hebt. Inmiddels is me dat gelukt en kunnen mensen hier terecht voor letterlijk alles in en rond het huis.”

Wie biedt?

De eerstvolgende kijkdag wordt gehouden op zaterdag 24 september van 9.00 tot 16.00 uur aan de Stobbeplasweg 5 in Lutten. Bieden kan vanaf 22 september tot en met 27 september om 19.00 uur via www.beusekom.nl De hoogste bieder heeft een koopverplichting. De goederen kunnen worden afgehaald op 30 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.