ommen life 2011 aftrap voor feestelijk najaar

Door Erna Ekkelkamp –

Vanaf de derde editie Ommen Life, die vorig jaar in september gehouden werd, is er volgens ondernemer Michiel de Groot een andere wind gaan waaien in Ommen. “Het lijkt wel of het besmettelijk is, een soort olievlek. Hoe meer er hier gebeurt, des te meer mensen komen er met nieuwe goede ideeën. Het is gewoon geweldig, al die positieve energie. Al die verschillende mensen die er samen wat van willen maken.”

Omdat er tegenwoordig bijna ieder weekend iets te doen is, kostte het de organisatie moeite om een datum te vinden voor Ommen Life 2011. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor zaterdag 1 oktober. Een mooie datum, waarbij we meteen de herfst kunnen vieren. En wat ook nog eens goed uitkomt: van 28 september tot 15 oktober wordt ook weer Kunst te Kijk gehouden. Met al die kunstwerken in de etalages ziet Ommen er nog sfeervoller uit.”

Volgens Roely Dijkman ziet het evenement er dit jaar net even weer iets anders uit dan tijdens de vorige edities. “Vorig jaar hadden we een echt horecaplein op de Markt, dit jaar wordt daar paling gerookt. Ook nieuw is de vrijmarkt die wordt gehouden in de Bermerstraat en de Gasthuisstraat. Hieraan kan iedereen gratis meedoen. Je hoeft hiervoor geen plek bespreken, er geldt gewoon wie het eerst komt wie het eerst maalt. Vanaf 10 uur kunnen mensen hun kraam gaan opbouwen of hun kleed neerleggen”, vertelt ze. “Ook de tijden zijn anders: dit jaar duurt Ommen Life van 12.00 tot 20.00 uur. De winkels zijn ook geopend tot 20.00 uur.”

Op het Kerkplein worden modeshows gehouden, waaraan verschillende kleding- en schoenenzaken uit Ommen meedoen en in de Varsenerstraat kunnen kinderen hun zang-, dans of muzikale talent showen tijdens Glamour for Kids. “Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de HVO”, meldt De Groot. “Ommen Life staat ditmaal in het teken van cultuur en creativiteit uit het Vechtdal. Overal staan bandjes, koren en straatmuzikanten. De sportscholen zullen demonstraties houden en er zijn workshops zoals Mandalatekenen en Scrapbooking. Kortom, het wordt een dag die je niet mag missen.”

Beauty en gezondheid op Ommen Life

Bij de nieuwste modetrends horen ook het kapsel en de make-up. Tijdens Ommen Life zijn er vier visagisten aanwezig bij DA Wermink, die klanten adviseren welke make-up het best bij hen past. Wie durft kan zich opgeven voor een metamorfose, waarbij je wordt opgemaakt door DA Wermink en gestyled door De Kapper, die tussen 12.00 en 16.00 uur aanwezig is. Het resultaat zal worden gefotografeerd door Annelotte Grotemarsink van Annelotte Fotodesign. Daarnaast geeft Nails & Care demonstraties op het gebied van nagellakken en beantwoord vragen op het gebied van nagels. Sandra van Solgar (100% natuurlijke voedingssuplementen) geeft voorlichting over het belang van de juiste vitamines en mineralen in combinatie met eventuele gezondheidsklachten. Wie oude doosje vitaminen inlevert krijgt zelfs gratis een weekverpakking Solgat gratis. Sandra is aanwezig van 13.00-16.00. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Prima vista zal de gasten van verschillende lekkernijen voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.