ommen eventcity van nederland deel 2

Ommen staat flink op de kaart! Na de overdonderende hoeveelheid Bissinghdagen was er Festival De Vecht, een groots evenement op onze mooie Vecht dat ook nog door RTV-Oost met diverse live-uitzendingen werd beloond. Ommen heeft talenten, dat weet iedereen, en Aline Hofstee van PlanEffect had een plan met effect en samen met Ron zonzonzon Nijhof van Hotel…hoe kan het anders, de Zon. Zij werkten meer dan 1,5 jaar aan het evenement en lieten iets heel bijzonders zien. En het was alweer goed weer! Masataka Goto, de winnaar van het Frans Liszt Concour en pianist van wereldklasse, het alom bekende Trio Rosenberg, de spagettikoning Roy Angelo, de tattoo-rijke Rochelle van X-factor en ook nog Syb van der Ploeg die uit de Kast kwam en dat alles op een drijvend podium van formaat Ommen is verworden tot EventCity van Nederland.

Ommen ontploft bijna door het grote aantal professionele evenementen; bijna iedere week biedt ons bijzonder gezellige stadje een feest aan voor toeristen en eigen inwoners. Opmerkelijk is wel dat niemand hier moe van wordt, het gaat maar door en door, zonder wanklanken. Ommen geniet van vakantiegangers, in alle soorten en maten. Al ben ik als Stuiterbal natuurlijk wel enigszins beu van al die Crocks, ze stinken, ze zijn lelijk en laten een mens nog lelijker worden dan die al is…. Maar gelukkig is daar Hester van DA, zij weet de juiste geur te verspreiden, en ook op TV wist ze in de spotlights te komen. Slager Helmus zat helaas verkeerd-om in een bootje voor het podium, waardoor hij waarschijnlijk zijn schouder heeft geblesseerd van het scheefkijken. Zal me niets verbazen als de schouderkarbonaatjes deze week in de aanbieding zijn.

Veilig

Tijdens de bijzonder drukbezochte Bissingh-dagen was er soms wat lekkage. The Voice of Ommen was een talentenjacht die haar weerga niet kent, de voorrondes waren spectaculair, maar de finale werkelijk spettererend, ondanks de regen. Er waren zeer professionele optredens van onze eigen inwoners en het zal mij niet verbazen dat zij, net als Jorieke, landelijke bekendheid krijgen.

Knuffelssss en tot Stuiter maar weer! Oja, Ommen Life komt er ook weer aan, op 1 oktober al! Ze zoeken nog deelnemers; meld je bij de HVO!

Blijf de Stuiterbal volgen op Twitter via @destuiterbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.