nordic walking in dalfsen

. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen van stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend.

Een andere voorloper van het Nordic walking moet gezocht worden in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, ook in de zomer te ontwikkelen.

Nordic walking is sportief wandelen met speciaal ontwikkelde wandelpoles. Nordic walking zorgt ervoor dat het wandelen effectiever wordt doordat de rug- schouder en armspieren intensief worden gebruikt. Tijdens een goed uitgevoerde techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen.

De belasting op het hart-longsysteem neemt toe terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt Het uiteindelijke resultaat is dat een training effectiever wordt, zonder dat de belasting op de gewrichten van rug en benen toeneemt. Door met deze poles te lopen train je een goede houding en coördinatie en werk je aan je conditie.

Gewoon gaan lopen met stokken is simpel, maar voor echt leren Nordic walken, met de juiste techniek,

het goede ritme en het juiste effect is wel degelijk les nodig. Mieke Kok-Kolker, instructeur en gecertificeerd lid van de INWA, de Internationale Nordic Walking Organisatie en Stichting Nordic Walking Nederland kan u in 6 lessen een correcte Nordic Walking techniek aanleren

Nieuwe lessen starten bij voldoende deelname op zaterdagmorgen 1 oktober om 9.30 uur, start bij Grand Café Het Oude Station in Dalfsen. U kunt zich opgeven bij Mieke Kok-Kolker, telefoon 0529 433167 of miekekok-kolker@hetnet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.