Home / archiefcentraal / michael dikken heeft naar zijn zin bij ovc21

michael dikken heeft naar zijn zin bij ovc21

Door Bart Nijstad.

De zelfstandig ondernemer is deze dinsdagavond lekker met zijn groep bezig. Eerst probeert hij de discussie over verdedigen in gang te krijgen. “Ze zijn nogal een beetje timide, maar ik probeer het toch aan de praat te krijgen. Ik wil dat ze meedenken , want daar worden ze beter van”. Dikken een ervaren voetbalrot begon zijn carrière bij Wilhelminaschool, daarna ging hij de grens over naar Osnabrück. Na een paar jaar kwam FC Twente langs, waar hij ruim vier jaar bleef. Een paar maanden MVV (Maastricht) ging hij voor drie jaar naar Heracles en één jaar NEC , waarna hij negen jaar het groene shirt van HSC’21 (Haaksbergen) droeg. Met die club won Dikken heel veel.

Nu is hij voor het tweede seizoen in Ommen, terwijl hij ook nog zijn voetbalschool Euregio probeert verder uit te breiden. ,, Er zijn contacten met Alchilles’12, HSC’21, Heracles en nog wel meer verenigingen. Met OVC’21 haalde hij de nacompetitie en mistte hij op een haar na de promotie naar de vierde klasse. Dit jaar wil hij graag hetzelfde bereiken, maar wel met de intentie om dit seizoen wel de stap hogerop te maken. ,, We zijn sterker geworden, maar Marco Hollak hebben we een ervaren keeper erbij en daarnaast zijn we in de breedte sterker geworden. We hebben nu twee keer gewonnen, maar dat stelde weinig voor. Zondag gaan we zien hoe we ervoor staan, want we moeten gelijk aan de bak tegen USV”.

De training is allemaal wedstrijd gericht, passen en trappen in het eerste gedeelte, waarbij Dikken regelmatig uitlegt hoe de bal gespeeld moet worden. Het passen en trappen wil hij daarna terug zien in het positie spel. ,, Niet iedereen kan de link soms leggen wat ik in het eerste gedeelte doe, en dat weer terug wil zien in het tweede gedeelte. Ik probeer altijd een oefening te doen, die ik dan weer terug wil zien in het verdere verloop.” Dikken maant regelmatig de spelers aan , dat ze wat meer rust in het spel moeten brengen. “Hou de bal laag, spelers zonder bal bewegen”, zijn veel kreten die regelmatig op sportpark de Westbroek te horen is. “We zullen zondag zien waar we staan, we hebben vier clubs die we niet kennen, dus het is even afwachten. Een goede start is mooi mee genomen. Vorig jaar werden we in Nieuwleusen weg gespeeld , terwijl we thuis veel beter waren. USV heeft met Stefan Buitenhuis een goede speler erbij, maar we gaan ervoor. De sfeer is goed en dan komen de resultaten ook wel”.

Lees ook

Heskamp en Hogenkamp ook volgend seizoen verbonden aan FC Ommen

OMMEN – Yves Heskamp en Hermen Hogenkamp blijven ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.