Home / archiefcentraal / mega piraten festijn terug naar nieuwleusen

mega piraten festijn terug naar nieuwleusen

Het Mega Piraten Festijn is op vrijdag 28 oktober opnieuw te gast in Nieuwleusen. Een kleine greep uit de aanwezig artiesten: Jan Smit, Thomas6 Berge, Jannes, Jan Keizer & Anny Schilder, Lee Towers, de Piratentoppers en Marianne Weber. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan. Voor organisator Eddy Mensink blijven de MPF’s in Nieuwleusen een bijzondere gewaarwording. “Ik ben er geboren en getogen. Een aanzienlijk deel van het vaste kader van het MPF komt ook uit NIeuwleusen. Het voelt voor ons dus elke keer weer als thuiskomen.”

Er overheerst ook een gevoel van trots bij Mensink en de zijnen. “Het Mega Piraten Festijn is een instituut. We hebben dit toch maar mooi met elkaar voor mekaar gekregen. Wie had dat ooit durven denken? Ikzelf tien jaar geleden niet. Nee joh, ik ben hier in Nieuwleusen zelf ook begonnen als piraat. Ik heb meegewerkt aan meerdere zenders. Daarna ben ik DJ geworden en terecht gekomen in de autohandel. En nu dit… Het is allemaal begonnen met één feest in Lemelerveld, het eerste Mega Piraten Festijn. Toen zag ik dat als een eenmalig iets, maar moet je nu kijken. We zitten op alle plekken van Nederland, maar waar je ook bent, waar je ook komt, het mooiste is het feest in Nieuwleusen.”

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem.

Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. Doordat het podium in de lengte van de tent is geplaatst, kan iedereen de gebeurtenissen op het podium goed volgen. Sta je helemaal achterin? Dan heb je altijd nog de grote videoschermen.

Kaarten à 25 euro zijn verkrijgbaar bij: Café De Brouwerij, Kantoorboekhandel Nico de Graaf, The Readshop en Café ’t Witte Peerd in Nieuwleusen; CD Zaak Fotoshop Tuinman in Hasselt; Groentehal Eef Stel in Dalfsen; CD Hal in Ruinen; Primera in Dedemsvaart; Café/zaal Reimink in Lemelerveld; Café De Japperij in Staphorst; De Smulbaai in Heino; Expert in Raalte; Café ’n Esch in Den Ham; Café Ome Dries in Slagharen en Music Store Van Lingen in Ommen. Tevens kun je kaarten kopen op de site www.megapiratenfestijn.nl, bij alle vestigingen van Primera en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442).

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.