Home / archiefcentraal / mantelzorger hoe gaat het eigenlijk met je

mantelzorger hoe gaat het eigenlijk met je

Carinova Mantelzorg Ondersteuning start in samenwerking met Dimence op dinsdag 27 september in Dalfsen met een ontmoetingsgroep voor mantelzorgers van chronisch zieken en mensen met een vorm van dementie. De bijeenkomst vindt plaats in het Carinova wijkgebouw, Ruitenborghstraat 30 in Dalfsen en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. In totaal zijn er vijf bijeenkomsten: te weten op 27 september, 4, 11 en 18 oktober en 1 november. Opgave graag vóór dinsdag 20 september. Dit kan elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bij Carinova Mantelzorg Ondersteuning via 0900 – 86 62 (lokaal tarief) of via steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Deelname is gratis.

Als mantelzorger heb je de zorg voor iemand die je dierbaar is. Ondanks dat dit voldoening geeft, komt er ook veel bij kijken. Zeker omdat dit er nog eens extra bij komt bij de dagelijkse verantwoordelijkheden. Het kan zijn dat dan de voldoening overschaduwd wordt door stress en spanning. Ook kan het zijn dat de zorg en het piekeren daarover zo veel tijd in beslag nemen dat er geen ruimte meer is voor de dingen waar je energie van krijgt.

In deze bijeenkomsten krijg je informatie over stress en de beleving ervan. Ook wordt er ingegaan op mogelijke manieren om tot rust te komen. Bij dit alles is je eigen situatie het uitgangspunt. Er wordt dus vooral gekeken naar hoe je stress ervaart, wat je stresssignalen zijn en wat je nodig hebt om de balans (weer) te vinden. Op één van de bijeenkomsten zal Dimence aanwezig zijn voor onder andere een ontspannende oefening. Meer informatie over het Carinova Mantelzorg Ondersteuning kun je vinden op www.carinova.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.