Home / archiefcentraal / lezing flip van doorn in gashouder

lezing flip van doorn in gashouder

Van een beeld van Paaseiland op Texel tot een gebouw van Hundertwasser in Zuid-Limburg, of via zes verschillende middelpunten van Nederland naar verborgen kunstschatten; in Nederland valt nog heel veel te ontdekken.

In zijn vuistdikke reisgids voor Nederland beschrijft Van Doorn al 1000 plekken die je echt gezien moet hebben. Met de twee gidsen voor de route “Fietsen rond de Wereld – in Nederland” komen daar nog honderden plekken bij. Op de fiets via Bethlehem, Denemarken en Spitsbergen naar Napels? In het Vechtdal de Sahara doorkruisen, of in het Gooi de Tafelberg beklimmen? Onderweg een kop koffie drinken in Madrid of overnachten in Siberië? Je hoeft er de grens niet voor te passeren. ‘Op ontdekkingsreis door Nederland’ nodigt uit om het eigen land te gaan verkennen. In de woorden van Godfried Bomans: “Wie veel reist, ontdekt ten slotte het eigen vaderland.”

Tijdens de pauze is er gelegenheid reisinspiratie en –informatie op te doen bij Reisbureau de Globe, boeken in te zien en aan te schaffen van Flip van Doorn en eventueel te laten signeren.

Fotowedstrijd als extraatje

Als extraatje deze avond zijn er leuke prijzen te winnen, wanneer men van te voren een vakantiefoto heeft ingestuurd. Op de avond zelf wordt bekendgemaakt, wie een prijs heeft gewonnen. De prijzen zijn bijvoorbeeld: een reischeque van de Globe, een boek van Flip van Doorn of een lidmaatschap van de bibliotheek. Let wel: dit is geheel vrijblijvend; men is dus niet verplicht een foto in te sturen om de lezing te bezoeken. Foto’s kunnen tot uiterlijk 14 september digitaal worden aangeleverd bij bib.dedemsvaart@bibov.nl

Flip van Doorn

In de afgelopen tien jaar is schrijver en journalist Flip van Doorn (Zeist, 1967) uitgegroeid tot ontdekkingsreiziger in eigen land. In alle uithoeken van Nederland weet hij bijzondere plekken te vinden en gaat hij op zoek naar de verhalen, anekdotes en geschiedenissen achter die plekken. Van Doorn schrijft voor diverse kranten en tijdschriften, verzorgt een maandelijkse rubriek in Plus Magazine. Naast de gids Nederland – 1000 Plekken die je echt gezien moet hebben schreef hij enkele deelgidsen in die reeks. Zijn nieuwste project is een fietsroute die heel Nederland omvat. Deel 1 van Fietsen Rond de Wereld – in Nederland ligt nu in de winkel, deel 2 verschijnt in januari 2012.

Meer informatie: Gea van Dijk, Multimediashop, 0523-61212/ Bibliotheek, 0523-613926

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.